Pozytywnie Zakiszeni

Warsztaty z kiszenia.
Doskonale znani z letniej edycji Slow Weekendu „Pozytywnie Zakiszeni” przyjadą na najwolniejsze targi tej zimy z Poznania z tematem przewodnim „Kimchi bez tajemnic”.
Pokaz gotowania zupy Kimchi Jjigae – idealnie nadającą się na okres jesienno-zimowy – z degustacją, kilka rodzajów kimchi do kupienia i spróbowania na stoisku, a także…warsztaty z kiszenia!
Pozytywnie zakiszone warsztaty odbędą się w dwóch terminach:
– sobota 8.12 12:00-14:00 (10 miejsc)
– niedziela 9.12 12:00-14:00 (10 miejsc)
Warsztaty są bezpłatne i potrwają ok. 2 godzin.
Obowiązują wcześniejsze zapisy.
Zgłoś się wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Na stoisku Pozytywnie Zakiszeni będzie można kupić:
– kiszonki w pełnym zakresie oferty w różnych pojemnościach opakowań
– kilka rodzajów kimchi
– dania na ciepło (oparte oczywiście na kiszonkach): wspomniana Kimchi
– Jjigae w wersji mięsnej i wege
– barszcz biały z kiszoną kapustą grzybami i ziemniakami

UA-73418859-2